Antena 3 CNN Economic Auto Sancţiunea pentru neechiparea de iarnă a maşinilor este retragerea certificatului de înmatriculare

Sancţiunea pentru neechiparea de iarnă a maşinilor este retragerea certificatului de înmatriculare

Sancţiunea pentru neechiparea de iarnă a maşinilor este retragerea certificatului de înmatriculare
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    04 Dec 2012   •   18:12

Şoferii care circulă cu vehiculele neechipate corespunzător iarna riscă retragerea certificatului de înmatriculare şi o amendă cuprinsă între 630 şi 1.470 lei, precum şi între 9 şi 21 de puncte de amendă, avertizează Poliţia Rutieră.

"Având în vedere avertizarea meteo privind răcirea accentuată a vremii, căderea de precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite", se arată într-un comunicat de presă.

Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Poliţiştii recomandă şoferilor adaptarea permanentă a vitezei de rulare la condiţiile de drum şi de trafic, fiind important ca ei să aibă o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

×
Subiecte în articol: amenda lanturi
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close