Antena 3 CNN Economic Auto Scandalul Volkswagen. Angela Merkel, acuzată că a muşamalizat totul

Scandalul Volkswagen. Angela Merkel, acuzată că a muşamalizat totul

Scandalul Volkswagen. Angela Merkel, acuzată că a muşamalizat totul
de S.T.    |    24 Sep 2015   •   12:27

Cancelarul german, Angela Merkel, este acuzată că s-ar fi implicat în scandalul Volkswagen. Opoziţia din Germania a acuzat-o pe Angela Merkel că nu este străină de metodele folosite de Volkswagen pentru a trişa la testele de emisii poluante ale maşinilor vândute în SUA, relatează Daily Mail.

Opoziţia susţine că guvernul conservator al cancelarului Angela Merkel ar fi recunoscut că nu era străin de obiceiul celor la de Volkswagen de a folosit dispozitive speciale pentru a înşela testele care măsoară nivelul noxelor în SUA. Potrivit opoziţiei, politicienii ar fi mărturisit acest lucru încă din luna iulie.

Oliver Krischer, adjunctul partidului verzilor, a declarat pentru postul de televiziune german N24: "Oficialii guvernamentali ne-au spus în luna iulie că ştiau de acest soft, care era folosit în SUA, la scară largă. Guvernul nu a colaborat cu industria auto pentru a determina reducerea noxelor, ci pentru a avea un sistem de măsurare care să permită respectarea standardelor de mediu pe hârtie".

Autorităţile americane de mediu au anunţat pe 18 septembrie că producătorul auto german a trişat în timpul testelor pentru emisiile poluante ale automobilelor diesel comercializate din 2009.

×
Subiecte în articol: volkswagen Angela Merkel
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close