Antena 3 CNN Economic Auto Schimbări majore privind examenul auto. Cum va decurge proba practică de conducere a autovehiculului

Schimbări majore privind examenul auto. Cum va decurge proba practică de conducere a autovehiculului

Schimbări majore privind examenul auto. Cum va decurge proba practică de conducere a autovehiculului
30 Iun 2017   •   15:49

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor anunţă că, de luni, 3 iulie, proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere va fi înregistrată atât video, cât şi audio, cu un dispozitiv care va fi instalat pe maşinile folosite la această testare.

„Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, începând cu data de 03.07.2017, modul de desfăşurare a probei practice se va înregistra atât video cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului", reiese dintr-un comunicat de presă al Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.).

Reprezentanţii Direcţiei de Permise menţionează că nu se vor înregistra video şi audio toate categoriile, excepţie fac: motocicleta cu sau fără ataş (A), mopedele (AM), motocicleta cu o capacitate care nu depăşeşte 125 cmc (A1) şi motocicleta cu puterea maximă de 35 kW (A2).

Înregistrarea probei practice, pe durata întregului traseu, ar putea diminua orice acţiune ilegală desfăşurată în timpul acestui examen.

 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: examen auto masina video inregistrare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close