Antena 3 CNN Economic Auto Şcolile de şoferi care s-au închis lasă "pe drumuri" mii de oameni care au plătit deja cursurile (VIDEO)

Şcolile de şoferi care s-au închis lasă "pe drumuri" mii de oameni care au plătit deja cursurile (VIDEO)

Şcolile de şoferi care s-au închis lasă "pe drumuri" mii de oameni care au plătit deja cursurile (VIDEO)
21 Ian 2010   •   23:27

Examenul auto a devenit un coşmar pentru unii. După ce au plătit cu vârf şi îndesat anul trecut să facă o şcoală de şoferi, o mulţime de tineri nu sunt primiţi la examenul auto din cauza unor... scăpări legislative. Este vorba despre şcolile care şi-au suspendat activitatea şi ale căror elevi trebuie să suporte acum consecinţele.

Georgeta Bucur şi-a dorit mult să aibă permis. A strâns bani din indemnizaţia pentru mamă ca să se înscrie la şcoala de şoferi şi a terminat cursul în noiembrie. De atunci se zbate să opţină permisul. A dat de două ori examenul scris, iar a treia oară, dosarul i-a fost refuzat.

"Mi s-a spus că şcoala e pe roşu că nu mai pot să mă reprogramez. Că trebuie să aduc o listă cu profesorii de la şcoală, să aduc de la ARR nu ştiu ce ştampilă", povesteşte aceasta.

Înainte de a bate drumurile pe la autorităţi, Georgeta a zis să mai încerce o dată, la alt ghişeu. De data asta, a fost însoţită şi de reporteri.

La vederea camerei de filmat, autorităţile au devenit mai... sensibile şi au găsit o cale să-i primească dosarul.

Numai că problemele nu dispar aici. Instructorul Georgetei mai are 18 elevi în aceeaşi situaţie.

Şcoala de şoferi la care lucra Nicolae Rogoz şi-a suspendat activitatea în decembrie. De-atunci este bombardat cu telefoane de la elevii care nu sunt primiţi la examenele auto.

Numai în Bucureşti sunt şapte şcoli auto care nu şi-au reînnoit autorizaţia de funcţionare. Este vorba despre:

- VIO 2000
- MOTORRAD
- SPEED AUTOMOBILE
- PROF AUTO
- SERVICII INTERNAŢIONALE TRADING EXPORT
- FATII-ARTRI
- AUTO MODIFAR

Zeci de persoane au terminat anul trecut una dintre cele şapte şcoli. Când vor putea da ele examenul auto? E o întrebare care a fost adresată şi ARR din Ministerul Transporturilor, dar la care nu există încă răspuns.

În ţară, în asemenea situaţie, sunt mii de oameni.



Observator



×
Subiecte în articol: examen auto
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close