Antena 3 CNN Economic Auto Şoferi, atenţie în trafic! 7 bărbaţi, inculpaţi pentru că şantajau şoferii pe care îi loveau intenţionat. Ce metodă aveau

Şoferi, atenţie în trafic! 7 bărbaţi, inculpaţi pentru că şantajau şoferii pe care îi loveau intenţionat. Ce metodă aveau

Şoferi, atenţie în trafic! 7 bărbaţi, inculpaţi pentru că şantajau şoferii pe care îi loveau intenţionat. Ce metodă aveau
Sursa foto: Foto: lawadvisoryservice.com
13 Iul 2012   •   14:22

Şapte bărbaţi au fost trimişi în judecată pentru şantajarea şoferilor ale cărora maşini erau tamponate intenţionat pe drumuri fără prioritate, informează Mediafax. Victimelor le era permis accesul pe drumurile respectiv, apoi erau tamponaţi, iar pentru a nu li se suspenda carnetul, conducătorii auto plăteau sumele pretinse de şantajişti.
   
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Adrian Nicolae, Marius Ignat, Ionuţ Alexandru Jipa, Liviu Georgian Radu, Cristian Duţă, Mirel Florin Alexe şi Nicuşor Gabriel Berbec, pentru şantaj şi distrugere.
   
Potrivit Parchetului, în perioada decembrie 2011 - februarie 2012, inculpaţii au pus la punct un plan infracţional prin care urmăreau să obţină de la diverşi conducători auto sume de bani în mod injust.
   
Astfel, aflaţi în trafic, unii dintre inculpaţi, permiteau părţilor vătămate ce conduceau autovehicule pe drumuri fără prioritate să iasă în artera cu prioritate, iar în acel moment interveneau alţi inculpaţi ce tamponau intenţionat autovehiculele conduse de către părţile vătămate.
   
Ulterior acestui moment, profitând de împrejurarea că dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice urma să fie suspendat părţilor vătămate (pentru neacordare de prioritate de trecere), inculpaţii solicitau în mod injust de la victime diverse sume de bani, pentru a nu reclama aparenta tamponare la Serviciul de accidente rutiere uşoare.
   
Judecătoria sectorului 1 Bucureşti se va pronunţa asupra vinovăţiei celor şapte.
   

×
Subiecte în articol: şoferi inculpati
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close