Antena 3 CNN Economic Auto Şoferii din Craiova, pasionaţi de maşinile cu volan pe dreapta (VIDEO)

Şoferii din Craiova, pasionaţi de maşinile cu volan pe dreapta (VIDEO)

Şoferii din Craiova, pasionaţi de maşinile cu volan pe dreapta (VIDEO)
26 Noi 2008   •   23:58

Modă englezească, în Patria Prazului. O grămadă de şoferi din Craiova au făcut, peste noapte, o mare pasiune pentru maşinile cu volanul pe partea dreaptă. Sunt mai ieftine, de acord, dar traficul românesc nu se pretează unor astfel de automobile. În consecinţă, au început să apară şi accidentele.
Şoferii români sunt aşi când conduc maşini cu volanul pe stânga. Dau dovadă, însă, de stângăcie când vine vorba de maşini cu volanul pe dreapta. "Am avut şi accidente soldate cu pagube materiale, dar şi accidente soldate cu victime omeneşti", spune Emil Zuican, şef poliţia rutieră Dolj.
Cele mai mari bătăi de cap le au poliţiştii, care trebuie să stea mereu cu ochii în patru după maşinile exotice.
"Unii dintre conducătorii auto susţin că nu-i împiedică cu nimic atunci când circulă la volanul unui astfel de autovehicul. Un singur impediment ar fi acela când efectuează o depăşire pentru că trebuie să treacă tot autovehiculul pe contrasens să vadă dacă din sens contrar vine alt autovehicul", a precizat Emil Zuican
Posesorii de astfel de maşini recunosc că numai cei mai tari pot conduce aşa ceva. Există însă şi şoferi conservatori, care nu ar cumpăra în veci o maşină cu volan pe dreapta.
Cu toate astea, legea noastră nu interzice înmatricularea maşinilor cu volan pe partea dreaptă. Poliţiştii nu pot face altceva decât să îi sfătuiască pe şoferi să evite astfel de maşini.

Observator

×
Subiecte în articol: Craiova şoferi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close