x close

Soluţia inedită a unui deputat PSD pentru fluidizarea traficului în localităţi

28 Oct 2017   •   16:31
Soluţia inedită a unui deputat PSD pentru fluidizarea traficului în localităţi Foto: pixabay.com

Deputatul PSD, Mihai Weber, a depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care vrea să modifice viteza maximă de circulaţie pe drumurile naţionale, în interiorul localităţilor, de la 50 de km/h la 60 de km/h, exceptând oraşele şi municipiile.

În expunerea de motive, deputatul susţine că „Scopul acestei reglementări vizează fluidizarea traficului şi reducerea timpilor de condus pentru şoferi”.

De asemenea, el precizează că această reglementare ar reduce „semnificativ” timpul de transport al mărfurilor, astfel că ar ajuta transportatorii şi investitorii.

„Pentru restul participanţilor la trafic, persoane fizice, reducerea timpilor petrecuţi la volan, va avea ca urmare reducerea oboselii şi, ca urmare, o probabilitate mai mică de producere a unor evenimente în trafic”, se arată în documentul citat.

Potrivit textului legislativ, „Limita maximă a vitezei de circulaţie pe drumurile naţionale şi europene, în interiorul localităţilor, va fi de 60 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule. Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităţilor, administratorul drumului poate stabili, pentru atovehiculele din categoria A şi B, o limită de viteză superioară, dar nu mai mult de 80 km/h”.

De la această prevedere ar urma să facă excepţie oraşele şi municipiile.

„Fac excepţie oraşele şi municipiile, unde limite de viteză mai mari de 50 de km/h se stabilesc numai cu avizul poliţiei rutiere”.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

trafic solutie viteza deputat PSD
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati