Antena 3 CNN Economic Auto Statistică: O dată la trei zile un bucureştean este călcat pe o trecere de pietoni

Statistică: O dată la trei zile un bucureştean este călcat pe o trecere de pietoni

Statistică: O dată la trei zile un bucureştean este călcat pe o trecere de pietoni
11 Feb 2011   •   22:04

Odată la 3 zile, un bucureştean este spulberat pe o trecere de pietoni. Vinovaţi sunt şoferii care nu acordă prioritate. Inconştienţa la fel ca imaginile surprinse de camerele de supraveghere sunt şocante.

Bulevardul Magheru. Centrul Capitalei. Semaforul de la trecerea de pietoni se face verde. Doua maşini opresc şi dau prioritate celor doi pietoni. Un altul o ia la fugă pe zebră. Două maşini vin din contrasens şi aşteaptă să treacă pietonii. A patra persoană vine din partea dreaptă şi este luată în plin de o maşină. Anul trecut, asta s-a întâmplat o dată la 3 zile.

În anul 2010, din cele 939 accidente rutiere au avut ca şi cauză neacordarea priorităţii pietonilor. În general, zonele cele mai periculoase sunt situate în apropierea spitalelor sau a complexelor comerciale .

 


Trecerea de pietoni de lângă piaţa Moghioroş este unul dintre cele mai periculoase locuri din Capitală. Şoferii apasă prea tare pedala de acceleraţie şi sunt mult prea grăbiţi iar pietonii sunt nevoişi să facă slalom printre maşini.

Anul trecut, 18 persoane au murit şi 167 au fost grav rănite, iar în prima lună a acestui an 17 oameni au ajuns la spital. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere sunt cele mai grăitoare mărturii. Poliţiştii de la rutieră le mediatizează tocmai pentru a preveni astfel de tragedii, dar fac şi acţiuni cu forşe mărite pentru depistarea şoferilor care nu respectă legea.

Anul trecut, aproape 6.500 de permise au fost reţinute. Vineri, în numai trei ore au fost reţinute 45.

×
Subiecte în articol: trecere pietoni Politie circulatie accident
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close