Antena 3 CNN Economic Auto Studiul care te va surprinde. Ce fac femeile mai bine decât bărbaţii

Studiul care te va surprinde. Ce fac femeile mai bine decât bărbaţii

Studiul care te va surprinde. Ce fac femeile mai bine decât bărbaţii
Sursa foto: Foto: indiandrives.com
30 Ian 2012   •   13:41
Nu ştim încă dacă femeile şofează mai bine decât bărbaţii, dar în mod sigur parchează mai bine. Cel puţin asta susţin cei care au realizat un studiu despre parcarea corectă.

Compania britanică NCP, specializată în administrarea parcărilor, a filmat timp de o lună aproximativ 2.500 de conducători auto în timp ce îşi parcau automobilele, în 700 dintre parcările monitorizate.

În urma studiului, s-a descoperit că femeile găsesc mai uşor un loc liber, deoarece conduc mai încet, în timp ce bărbaţii conduc prea repede şi ratează de multe ori locurile disponibile.

În plus, femeile sunt mai bune atunci când se poziţionează în faţa locului liber pentru a efectua manevra de parcare, informează AFP. 

Aproximativ 39% dintre femei se garează mergând cu spatele cu mare atenţie, aşa cum recomandă instructorii auto, comparativ cu 28% dintre bărbaţi. După această manevră, 52% dintre femei reuşesc să plaseze automobilul exact în centrul locului de parcare, spre deosebire de bărbaţi, dintre care doar 25% reuşesc acest lucru.

Singurul lucru la care bărbaţii s-au descurcat mai bine a fost timpul necesar pentru a parca: 16 secunde în medie pentru bărbaţi, 21 de secunde în medie pentru femei.

 

 

×
Subiecte în articol: parcare femei studiu barbati
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close