Antena 3 CNN Economic Auto Tarife mai mici pentru recuperarea maşinilor ridicate, în două sectoare. Vezi cât sunt noile taxe

Tarife mai mici pentru recuperarea maşinilor ridicate, în două sectoare. Vezi cât sunt noile taxe

Tarife mai mici pentru recuperarea maşinilor ridicate, în două sectoare. Vezi cât sunt noile taxe
Sursa foto: Foto: Video News
01 Aug 2011   •   21:47

Veşti bune pentru şoferii din Bucureşti! Dacă vi se ridică maşina, veti plăti mult mai puţin. În unele sectoare, taxa va scădea chiar şi cu 40%.

De la 1 septembrie, două sectoare din 6 vor avea tarife mai mici pentru recuperarea maşinilor ridicate. Tonul l-a dat sectorul 1 care, la începutul lunii aprilie, a scăzut cu 60% taxa.

De la 1 septembrie şi cei care parchează în loc nepermis, în sectorul 2, ar putea plăti tot 350 de lei dacă îşi recuperează maşina în primele 24 de ore. Nu e însă nimic bătut în cuie. Administraţia abia acum se pregăteşte să semneze noile contracte cu firmele de ridicări auto. Pentru moment, cine are ghinionul să se trezească fără maşină, nu scapă mai ieftin de 524 de lei.

În sectorul 3, tarifele au rămas neschimbate. 550 de lei trebuie să plătiţi dacă vă ridicaţi maşina în 24 de ore. Iar în sectorul 4, recuperarea unui autovehicul costă aproximativ 500 de lei.

În sectorul 5 nu se ridică maşini. Primarul nu a încheiat contract cu nici o firmă, pentru că nu există suficiente locuri de parcare. În schimb, în sectorul 6, "hingherii de maşini" continuă să taxeze proprietarii la kilogram de autovehicul ridicat.  Adică, recuperarea unei maşini de 2,5 tone îl costă pe proprietar 850 de lei şi poate ajunge la 1.500 lei pentru vehiculele care cântăresc până în 3,5 tone.

Pentru maşinile cu o greutate mai mare taxa este de 5.100 de lei. În momentul de faţă, din Bucureşti, sunt ridicate între 20 şi 30 de maşini pe zi. Prin capitală circulă zilnic aproape două milioane de autovehicule şi sunt doar 250.000 de locuri de parcare.

 


×
Subiecte în articol: tarife sectoare taxa vehicule parcari
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close