Antena 3 CNN Economic Auto Tata Motors pune în vânzare modelul Nano - cea mai ieftină maşină. Află cât va costa în Europa

Tata Motors pune în vânzare modelul Nano - cea mai ieftină maşină. Află cât va costa în Europa

Tata Motors pune în vânzare modelul Nano - cea mai ieftină maşină. Află cât va costa în Europa
Sursa foto: Nano
23 Mar 2009   •   12:55

Cea mai ieftină maşină din lume va fi pusă luni în vânzare. Compania Tata Motors va vinde, deocamdată numai în India, modelul Nano care costă numai 1.500 de euro. Deşi maşina nu are airbag-uri, aer condiţionat sau radio, este de aşteptat să doboare toate recordurile de vânzări.

Tata Motors a prezentat automobilul Nano în ianuarie, anul trecut. Automobilul a fost, încă de la început, destinat clienţilor care nu-şi pot permite maşinile scumpe.

Maşina are un motor în doi cilindri de 0,6 litri şi 33 de cai putere, iar viteza maximă va fi de 105 kilometri pe oră. Comenzile au început încă din februarie. Mulţi indieni care nu îşi permit nici măcar un Nano au găsit soluţia perfectă a face rost de bani.

"Sunt foarte fericit, am deja o bicicletă pe care o să o vând ca să îmi iau un Nano. Aşa, toţi cei 4 membri ai familiei mele pot călători confortabil", susţine unul dintre cumpărători.

Iniţial, Tata Motors a anunţat că va produce aproximativ 250.000 de unităţi anual şi estimează că va înregistra o cerere anuală de patru ori mai mare. Cu toate acestea, în prezent sunt produse lunar doar 3.000 de maşini, astfel că se va trage la sorţi pentru a se decide cine va primi maşini mai întâi.

Indienii care vor să-şi rezerve maşina trebuie să dea 70% din sumă, dar ar putea să o vadă abia dupa multe luni, fiindcă producţia este mult sub cererea estimată.

Nano va ajunge în Europa abia în 2011, va dispune de ABS şi air-bag-uri, dar producătorii nu au dorit să spună cât va costa. Presa străină a scris recent ca Nano ar urma sa coste 5.000 de euro pe pieţele europene.

Antena 3

×
Subiecte în articol: India
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close