Antena 3 CNN Economic Auto Taxa auto, redusă cu o treime. Maşinile cumpărate înainte de 15 decembrie 2008, înmatriculate cu vechea taxă

Taxa auto, redusă cu o treime. Maşinile cumpărate înainte de 15 decembrie 2008, înmatriculate cu vechea taxă

Taxa auto, redusă cu o treime. Maşinile cumpărate înainte de 15 decembrie 2008, înmatriculate cu vechea taxă
Sursa foto: taxa auto
18 Feb 2009   •   16:41

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o hotărâre potrivit căreia taxa de poluare auto este redusă cu o treime faţă de valoarea actuală. Mai mult, maşinile cumpărate înainte de 15 decembrie 2008, data la care a intrat în vigoare ordonanţa de urgenţă prin care taxa era majorată de vechiul Executiv, pot fi înmatriculate pe baza vechii legi, la cuantumul taxei din iulie 2008. Proprietarii de maşini care au plătit taxa la valoarea nouă vor primi de la stat diferenţa.
?Astăzi am luat decizia finală, am redus taxa pe poluare pentru autovehicule cu o treime, am reglementat situaţia maşinilor care au fost cumpărate înainte de 15 decembrie 2008, care au posibilitatea să fie înmatriculate pe baza legii vechi? a declarat premierul Emil Boc, care a adăugat că este vorba depre o ?taxă decentă?.
Ca să reducă valoarea taxei, autorităţile sunt nevoite să modifice, din nou, formula de calcul. Guvernul a trimis deja o scrisoare la Bruxelles, prin care cere acceptul pentru instituirea noilor valori ale taxei.
Persoanele care şi-au cumpărat maşini înainte de 15 decembrie 2008 au la dispoziţie 90 de zile pentru a depune dosarul la autorităţile fiscale competente şi a-şi înmatricula autovehiculele la cuantumul taxei din iulie 2008. Cei care au apucat să îşi înmatriculeze maşinile cumpărate înainte de decembrie 2008, şi au plătit taxa triplată vor primi diferenţa în termen de 45 de zile.
Un alt subiect dezbătut în şedinţă a fost cel referitor la nivelul pensiei minime. Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care pensia socială minimă este stabilită la valoarea de 350 lei.
?Pensia va fi acordată în două tranşe, de la 1 aprilie, pentru cei care au pensii sub 300 lei, şi de la 1 octombrie pentru cei care au pensie sub 350 lei. Astfel nu va mai exista niciun pensionar în România care să aibă pensie sub 350 de lei.? a arătat permierul Boc.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: taxa auto
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close