Antena 3 CNN Economic Auto Taxa de primă înmatriculare, înlocuită cu "timbrul de mediu". Proprietarii de maşini vechi vor plăti mai mult

Taxa de primă înmatriculare, înlocuită cu "timbrul de mediu". Proprietarii de maşini vechi vor plăti mai mult

Taxa de primă înmatriculare, înlocuită cu "timbrul de mediu". Proprietarii de maşini vechi vor plăti mai mult
Sursa foto: Foto: zoopedup.com
04 Ian 2013   •   13:09
Taxa de primă înmatriculare auto urmează să fie înlocuită cu un "timbru de mediu" pentru care proprietarii de vehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult. Deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice, a precizat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Potrivit premierului, plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în funcţie de emisia de noxe şi capacitatea cilindrică a vehiculului.

Taxa de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul acestui an, este din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie. Executivul urmează să analizeze această situaţie.

În luna decembrie, premierul Victor Ponta a asigurat că Guvernul va reglementa situaţia taxei auto în prima şedinţă din 2013, precizând atunci că taxa de primă înmatriculare va fi înlocuită cu o taxă de mediu raportată mult mai strict la gradul de poluare al unui vehicul.



 

×
Subiecte în articol: taxa auto timbru de mediu Victor Ponta
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close