Antena 3 CNN Economic Auto Toyota ar putea fi amendată cu 16,4 milioane de dolari, după ce a încălcat legea privind siguranţa automobilelor

Toyota ar putea fi amendată cu 16,4 milioane de dolari, după ce a încălcat legea privind siguranţa automobilelor

Toyota ar putea fi amendată cu 16,4 milioane de dolari, după ce a încălcat legea privind siguranţa automobilelor
Sursa foto: Toyota
06 Apr 2010   •   11:00

Oficialii SUA au acuzat compania Toyota că a încălcat legea privind siguranţa automobilelor, după ce a ascuns o defecţiune care poate duce la accelerarea nedorită, informează Bloomberg. Toyota ar putea fi amendată cu 16,4 milioane de dolari, la propunerea secretarului Departamentului de Transport al SUA, Ray LaHood.

Reprezentanţii constructorului japonez de automobile au aşteptat cel puţin patru luni înainte să facă publică informaţia potrivit căreia pedala de accelaraţie se poate bloca. În mod normal, companiile ar trebui să raporteze defecţiunile în cel mult cinci zile.

"Acum avem dovada că producătorul auto nu a respectat obligaţiile legale şi, mai rău, a ascuns intenţionat timp de mai multe luni o defecţiune periculoasă de oficialii americani şi nu a luat măsuri pentru protejarea şoferilor şi familiilor acestora", a declarat Ray LaHood.

Cu puţin timp în urmă, compania niponă a anunţat că vânzările din SUA au crescut cu 41% în luna martie, fiind sprijinite de împrumuturile fără dobândă şi leasing-uri cu discount. În urma problemelor cu acceleraţia, Toyota a rechemat în service opt milioane de autovehicule din întreaga lume.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Toyota amenda defectiuni
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close