Antena 3 CNN Economic Auto Traficul pe Autostrada Soarelui, închis la kilometrul 143 din cauza mai multor accidente în lanţ

Traficul pe Autostrada Soarelui, închis la kilometrul 143 din cauza mai multor accidente în lanţ

Traficul pe Autostrada Soarelui, închis la kilometrul 143 din cauza mai multor accidente în lanţ
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Aug 2011   •   10:06
Circa 24 maşini au fost implicate în mai multe accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui, Bucureşti – Cernavodă. Traficul rutier spre mare s-a desfăşurat îngreunat mai multe ore şi a fost deviat pe rute ocolitoare. La kilometrul 143, traficul a fost blocat, după ce, cu 10 minute înainte, fusese reluat în condiţii normale de autorităţi.

Conform autorităţilor, cel mai grav accident a avut loc la kilometrul 139, în care au fost implicate patru autoturisme. În urma acestuia, doi copii au fost răniţi uşor şi au primit îngrijiri medicale.

Conform ultimului bilanţ oferit de autorităţi, în total au fost raportate opt accidente, 24 de maşini implicate şi trei victime rănite grav.
 


Traficul fusese reluat în jurul orei 10:00 pe toate tronsoanele. Conform reporterului Antena 3, Petre Nechita, există cel puţin şase puncte de pe autostradă unde au avut loc accidente şi cel puţin trei persoane care au avut nevoie de intervenţie medicală, în urma accidentelor.

"În toate zonele în care au avut loc tamponări sunt echipaje ale Poliţiei Rutiere şi pot să vă spun că au rămas şi efectivele schimbului trei la muncă, până când carosabilul va fi eliberat, maşinile îndepărtate şi traficul va fi realuat în condiţii normale", a declarat şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă.

Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere a Poliţiei, a declarat în direct la Antena 3 că recomandă sporirea atenţiei din partea şoferilor. „Pe autostradă, unde se desfăşoară circulaţia la viteză mai mare, este nevoie de mai multă atenţie.”

Cauzele accidentelor sunt viteza excesivă şi nepăstrarea distanţei faţă de autoturismul din faţă.


×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close