Antena 3 CNN Economic Auto Tranzacţia care pune capăt scandalului dintre cele mai puternice familii din businessul german

Tranzacţia care pune capăt scandalului dintre cele mai puternice familii din businessul german

Tranzacţia care pune capăt scandalului dintre cele mai puternice familii din businessul german
Sursa foto: Foto: pcarblog.com
05 Iul 2012   •   09:56

Volkswagen va deveni  acţionar unic al producătorului de autoturisme sport Porsche, după şapte ani de dispute care au îndepărtat două dintre cele mai puternice familii din businessul german, transmite Bloomberg. Volkswagen va cumpăra, pentru 4,46 miliarde euro, 50,1% din acţiunile Porsche.

VW a reuşit să ajungă la un acord cu autorităţile fiscale, depăşind astfel ultimul obstacol în calea preluării Porsche.Tranzacţia va fi achitată în cash, pornind de la o valoare de 3,88 miliarde euro a producătorului de automobile sport.

Porsche va fi intregrat astfel în portofoliul de mărci al Volkswagen, care deţine producători auto precum Audi, Skoda sau Seat, dar şi constructorul de motociclete Ducati şi producătorii de camioane MAN şi Scania.

Volkswagen este cel mai mare constructor auto din Europa şi şi-a propus să preia, în următorii ani, poziţia de lider mondial, pentru care se bate cu General Motors (SUA) şi Toyota (Japonia).

 

 

×
Subiecte în articol: volkswagen porsche General Motors
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close