Antena 3 CNN Economic Auto UE plănuieşte interzicerea maşinilor pe benzină şi motorină până în 2050

UE plănuieşte interzicerea maşinilor pe benzină şi motorină până în 2050

UE plănuieşte interzicerea maşinilor pe benzină şi motorină până în 2050
Sursa foto: Foto: ok.gov
28 Mar 2011   •   19:05

Maşinile care funcţionează pe bază de combustibili fosili ar putea deveni doar o amintire în Uniunea Europeană, în special în zonele urbane.

Strategia pentru Transport, pusă la punct de Comisia Europeană, are în vedere reducerea emisiilor de carbon cu 60% până în 2050.

Pentru obţinerea acestui rezultat, Uniunea Europeană va reduce la jumătate numărul maşinilor cu motoare pe benzină şi motorină până în 2030, pentru ca pe parcursul următoarelor două decenii să fie eliminate complet din zonele urbane.

Tranziţia de la transportul bazat pe combustibilii fosili la unul care va folosi motoare electrice, hibrid sau pe bază de hidrogen se va face în mod gradual.

Comisia Europeană va publica strategii de modificare a infrastructurii în 2012.

Planurile de reducerea emisiilor poluante vor fi aplicate şi trasportului aerian şi maritim. Strategia europeană prevede dezvoltarea unor combustibili mai eficienţi, din perspectiva reducerii emisiilor cu 40% faţă de nivelul actual.

Radicalele schimbări vizează eliminarea dependenţei Uniunii Europene de importul de petrol. UE doreşte reducerea emisiilor poluante cu 80-95%, la nivelul anterior anului 1990 şi micşorarea cheltuielilor cu importul de petrol, care reprezintă o sumă anuală de 210 miliarde.

×
Subiecte în articol: strategie
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close