Antena 3 CNN Economic Auto Veste proastă pentru românii care au mașini mai vechi de 12 ani

Veste proastă pentru românii care au mașini mai vechi de 12 ani

Veste proastă pentru românii care au mașini mai vechi de 12 ani
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Apr 2017   •   16:10

Veste neplăcută pentru românii care au mașini mai vechi de 12 ani. George Dincă, directorul general al Registrului Auto Român, a declarat pentru Capital că instituția pe care o conduce vizează creșterea frecvenței efectuării ITP-ului pentru vehiculele mai vechi de 12 ani.

„Registrul Auto Român intenţionează să propună, ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent, la un an”, a declarat oficialul RAR.

Potrivit directorului RAR, după eliminarea timbrului de mediu, reacția pieței a fost cea anticipată. În luna ianuarie 2017 s-a înregistrat o creştere cu aprox.12% a numărului de vehicule (38.000 unităţi), creştere care s-a accentuat în lunile februarie şi martie, ajungând la aproximativ 58% (54.000 de mașini) şi, respectiv, la aproximativ 80% (61.000 de exemplare). În plus, în primul trimestru al anului s-a constatat faptul că vârsta medie a acestor vehicule a crescut de la 8,7 ani (2016) la 10,5 ani.

 

×
Subiecte în articol: masini RAR
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close