Antena 3 CNN Economic Auto Viteza excesivă ucide, zilnic, peste şase oameni

Viteza excesivă ucide, zilnic, peste şase oameni

Viteza excesivă ucide, zilnic, peste şase oameni
26 Noi 2008   •   08:47

Cel puţin şase oameni mor zilnic în accidente grave de circulaţie, din cauza vitezei excesive. Numai în primele 10 luni şi jumătate ale acestui an s-au produs aproape 9.000 de accidente grave, în care au murit aproximativ 8.000 de persoane. Faţă de perioada similară a anului trecut, numărul evenimentelor rutiere cu urmări grave din acest an a crescut simţitor.
Şoferii bărbaţi produc două treimi dintre accidente. Aceştia au fost vinovaţi de producerea a peste 5.800 de accidente grave în primele 10 luni ale acestui an. Statisticile poliţiei arată că bărbaţii şoferi în vârstă de 27 de ani au produs anul acesta cele mai multe accidente de circulaţie cu urmări grave - mai exact 250.
În schimb, şoferiţele de 35 de ani sunt anul acesta pe primul loc la numărul accidentelor rutiere grave produse de femei. De la începutul anului, acestea s-au făcut vinovate de producerea a 30 de accidente rutiere grave, dublu faţă de anul trecut, atrag atenţia jurnaliştii de la Adevărul. De ­altfel, conducătoarele auto au fost anul acesta autoarele a peste 570 de accidente grave în urma cărora 123 de oameni au murit iar peste 540 au fost grav răniţi.
De asemenea, datele poliţiei rutiere arată că peste 900 dintre accidentele de circulaţie grave produse în perioada 1 ianuarie - 11 noiembrie pe drumurile din România au fost din vina persoanelor de peste 65 de ani. Acestea s-au soldat cu 283 de morţi şi aproape 700 de răniţi grav.
Viteza excesivă, traversările neregulamentare ale pietonilor, neacordarea de prioritate şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice rămân principalele cauze ale accidentelor rutiere.
Antena 3

×
Subiecte în articol: viteza excesiva şoferi
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close