Antena 3 CNN Economic Auto Afacerea noxelor. Câte persoane anchetează Volkswagen pentru scandalul emisiilor

Afacerea noxelor. Câte persoane anchetează Volkswagen pentru scandalul emisiilor

Afacerea noxelor. Câte persoane anchetează Volkswagen pentru scandalul emisiilor
de S.T.    |    29 Oct 2015   •   21:19

Volkswagen crede că 10-20 de persoane sunt implicate în scandalul emisiilor, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Până acum, VW a susținut că un mic grup de directori a supervizat instalarea softului care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, dar publicația germană 'Der Spiegel' susține că investigațiile au dezvăluit că sunt implicați în scandal în jur de 30 de directori.

Luna aceasta, alte surse au anunțat că peste zece directori importanți de la Volkswagen sunt suspendați în timpul anchetei interne care are loc la compania germană, după ce VW a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Numărul persoanelor implicate este o problemă cheie pentru investitori deoarece ar putea afecta mărimea potențialelor amenzi și ar putea extinde schimbările la vârful companiei germane.

În prezent, investigațiile interne ale VW se concentrează pe 40 de angajați implicați în activități legate de manipularea testelor antipoluare ale motoarelor diesel, susțin sursele.

Reprezentanții VW nu au comentat informația.

×
Subiecte în articol: volkswagen noxe emisii
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close