Antena 3 CNN Economic Auto Volkswagen pregăteşte INVESTIŢII MASIVE la nivel mondial

Volkswagen pregăteşte INVESTIŢII MASIVE la nivel mondial

Volkswagen pregăteşte INVESTIŢII MASIVE la nivel mondial
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
24 Noi 2013   •   16:34
Volkswagen (VW), cel mai mare producător de automobile la nivel mondial, vrea să investească 84,2 miliarde de euro până în 2018, în dezvoltarea unor noi modele şi modernizarea fabricilor, pentru a atinge obiectivul de a deveni cel mai mare producător auto la nivel mondial.
Planul prevede reducerea cheltuielilor medii anuale pentru proprietăţi, uzine şi echipamente cu circa 500 de milioane de euro pe an, comparativ cu un buget anterior, relatează Bloomberg, conform Mediafax.
"Vom continua să investim puternic în inovaţii şi tehnologie. Acestea ne vor da mai multă putere în drumul nostru câtre vârf", a declarat directorul general al grupului, Martin Winterkorn.
VW intenţionează să ajungă la vânzări de peste 10 milioane de vehicule şi să devină lider mondial, înaintea Toyota Motor şi General Motors.
De la venirea lui Winterkorn la conducerea grupului, VW şi-a adăugat în portofoliu brandurile Porsche, Scania, MAN şi Ducati, iar numărul fabricilor a crescut de peste două ori, la 105 la nivel mondial.
Pentru acest an, VW anticipează vânzarea a 9,5 milioane de vehicule, fiind posibil ca cheltuielile să scadă, pentru ca grupul să se concentreze pe profitabilitate.
"VW a investit mult în ultimii ani, au ajuns aproape la ţinta de vânzări, dar nu şi la cea privind marja de profit", a declarat Daniel Schwartz, analist la Commerzbank în Frankfurt.
Companiile mixte ale VW în China, care nu sunt consolidate în rezultatele grupului, vor investi 18,2 miliarde de euro până în 2018.
Grupul a precizat că va reduce cheltuielile de capital prin amânarea unor proiecte de construcţie şi îmbunătăţira capacităţii de producţie existentă. Investiţiile vor fi echivalente cu 6%-7% din vânzările anuale din perioada menţionată în plan.
VW a evitat impactul declinului pieţei auto europene prin extinderea în China, Statele Unite şi Rusia. Grupul a investit totodată în tehnologie, pentru a fabricarea de componente comune brandurilor, în vederea reducerii costurilor. 
În trimestrul al treilea, profitul operaţional al VW a urcat cu 20%, la 2,78 miliarde de euro.Pe ansamblul acestui an, grupul anticipează un profit operaţional de 11,5 miliarde de euro, similar cu cel din 2012.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close