Afacerea noxelor. Volkswagen dezvăluie că există încă un soft pentru falsificarea testelor antipoluare

de S.T.    |    14 Oct 2015   •   18:48
Afacerea noxelor. Volkswagen dezvăluie că există încă un soft pentru falsificarea testelor antipoluare

Volkswagen le-a dezvăluit autorităților de reglementare din SUA că există încă un soft suspect instalat pe modelele diesel ce urmau să fie lansate în 2016, care operează diferit față de softul care a provocat cel mai mare scandal din istoria companiei germane, transmite AP, potrivit agerpres.ro.

VW a anunțat amânarea lansării noilor modele.

Volkswagen a confirmat pentru Associated Press că există "dispozitive auxiliare de control al emisiilor" care operează diferit față de softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare la modelele companiei din perioada 2009 - 2015.

Catalizatorul pentru controlul poluării se încălzește mai rapid datorită noului soft, îmbunătățind performanța dispozitivului care separă amestecul de ceață și fum produs de oxidul de azot în gaze mai puțin poluante.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui soft care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv, nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

ExitPOLL
x close