Autostrada Soarelui va fi dată în folosinţă pe 30 iunie

de M.Z.    |    31 Mar 2012   •   23:48
Autostrada Soarelui va fi dată în folosinţă pe 30 iunie Foto: Intact Images

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, a anunţat că pe 30 iunie se va circula pe tronsonul Constanţa-Medgidia, pe două benzi, iar pe tronsonul Medgidia-Cernavodă pe o bandă, ca şi pe centura ocolitoare a municipiului Constanţa, informează Agerpres.

"Am avut discuţii intense cu constructorul, în ultimele două săptămâni- (...) Date de dare în folosinţă este cea anunţată anul trecut: 30 iunie. Şi dacă nu, avem metodele deja testate anul trecut prin care o să-i forţăm să îşi facă treaba. Înştiinţări de remediere, penalităţi etc. Ce este important de subliniat este că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în octombrie anul trecut şi înseamnă că au avut câteva luni la dispoziţie. Progresul pe ambele tronsoane este în grafic, până acum. Esenţial de acum încolo este să menţină ritmul", a spus Nazare.

Ministrul a mai recomandat ca pe amplasamentele unde este posibil, să se menţină frontul de lucru permanent.

"Spre exemplu, la viaducte, când am fost acum două săptămâni, aproape că nu erau turnate pilele, acolo se poate lucra şi mai bine, acolo trebuie să se lucreze şapte zile din şapte, inclusiv noaptea, pentru că de acele viaducte depinde, în mare parte, deschiderea traficului. Dacă voi constata că avem întârziere trebuie să suplimentăm numărul muncitorilor şi al utilajelor şi nu trebuie să facem rabat de la calitate", a subliniat Alexandru Nazare.

De asemenea, ministrul Transporturilor a dat asigurări că cel târziu în anul 2016 se putea circula pe autostradă de la Constanţa la Nădlac.


Parteneri
x close