Antena 3 Economic Cât de mare este averea Casei Regale a României

Cât de mare este averea Casei Regale a României

03 Mar 2016   •   14:46
Cât de mare este averea Casei Regale a României

Casa Regală a României ocupă locul 81 în Top 300 Capital 2015, cu o avere de 58-60 milioane de euro, scrie capital.ro.

Mii de hectare de terenuri agricole şi de păduri, castele şi numeroase păduri au aparţinut Familiei Regale a României până în 1948, când au trecut în proprietatea statului. După Revoluţie, multe din proprietăţile pierdute au fost recuperate, scrie Top 300 Capital 2015.

Presa a consemnat că, în prezent, Familia Regală ar deţine patru castele, aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil şi terenuri în Sinaia şi câteva cabane în zona Azuga-Predeal.

Membrii Casei regale au avut şi un imobil în localitatea elveţiană Versoix, pe care însă l-ar fi vândut în urmă cu ceva timp.

Averea Casei Regale este administrată de Consiliul Regal.

Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Casa regală urmează să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta, a anunțat marți Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close