Antena 3 CNN Economic Avertisment fără precedent de la BNR. Ce se întâmplă dacă se majorează salariile

Avertisment fără precedent de la BNR. Ce se întâmplă dacă se majorează salariile

Avertisment fără precedent de la BNR. Ce se întâmplă dacă se majorează salariile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Noi 2016   •   14:42

Majorarea salariilor medicilor şi profesorilor decisă de comisiile parlamentare riscă să întoarcă România în anul 2008, când Parlamentul a dat „cu o mână”, pentru ca apoi să li se ia oamenilor „cu două mâini”, a declarat miercuri consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Vasilescu s-a întrebat, într-o intervenţie la RFI, de unde se vor lua bani pentru majorările salariale.

„Din dilema asta cum putem ieşi? Parlamentul susţine că trebuie să mărească salariile medicilor şi profesorilor şi adevărul este că trebuie să fie mărite, iar Guvernul spune de unde scoatem bani şi asta este o întrebare. Concluzia noastră este următoarea: poate că măcar din această tevatură o să învăţăm ceva, că un Parlament vine pentru patru ani în Casa Poporului şi trebuie să-şi facă programul pentru patru ani de la început şi să lupte, să lupte, să lupte, pentru ca acest program să răspundă nu numai voinţei politice, să răspundă şi legilor economice, pentru că altfel ajungi să faci ca în 2008, să dea Parlamentul cu o mână şi să li se ia pe urmă oamenilor cu două mâini”, a comentat oficialul BNR.

Oficialul BNR a avertizat că, „dacă deficitul creşte prea mult, ţara nu se mai poate împrumuta sau dacă se poate împrumuta, o face foarte costisitor, cu dobânzi foarte mari, pentru că nimeni nu mai are încredere într-o ţară care şi-a depăşit plafonul de deficit”.

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close