Antena 3 CNN Economic Avertismentul experților: Guvernul nu are bani pentru compensarea facturilor la utilități

Avertismentul experților: Guvernul nu are bani pentru compensarea facturilor la utilități

Experții în energie vin cu un avertisment: Guvernul nu are bani pentru plafonarea prețurilor la energie sau pentru compensarea facturilor la utilități.

Avertismentul experților: Guvernul nu are bani pentru compensarea facturilor la utilități
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    21 Noi 2021   •   08:38

În aceste condiții, românii riscă să plătească facturi uriașe sau să rămână fără gaze, atât timp cât avem un guvern interimar și nu se poate face rectificarea bugetară.

De la 1 noiembrie, românii cu un consum mediu de energie beneficiază de o compensare de 0,29 bani pe kWh/oră pentru energia electrică și de o reducere de 33% din prețul gazelor naturale.

Mai mult de atât, prețurile sunt înghețate la cel mult 1 leu pe kWh/oră la curent și 0,37 bani pe kWh/oră la gaze naturale.

În acest moment, statul nu are bani pentru aceste măsuri de reducere ale facturilor, avertizează specialiștii.

”Ar fi nevoie de aproape 3 miliarde de lei pentru a reuși să compensezi sau să limitezi facturile la energie. Problema este că acești bani este aproape imposibil în acest moment să fie alocați , să fie identificați. De ce? Pentru că nu avem un guvern care să poată emite ordonanțe ”, a declarat economistul Adrian Negrescu.

În acest context, numeroși furnizori mici, care deserveau cu gaze naturale zeci de mii de clienți, au anunțat că se retrag.

Mai grav este că, acum, toți acești români sunt refuzați de mulți furnizori mari, care nu vor să aibă noi clienți.

×
Subiecte în articol: guvern compensare
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close