Antena 3 CNN Economic Avocatul Adrian Cuculis, despre facturile la energie: "Nu merge treaba asta, că amânăm plata 2-3 luni, că o eșalonăm"

Avocatul Adrian Cuculis, despre facturile la energie: "Nu merge treaba asta, că amânăm plata 2-3 luni, că o eșalonăm"

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit astăzi, la Antena 3, despre anunțul mai multor furnizori de energie privind întârzierea facturilor pe luna septembrie.

de Mia Lungu    |    10 Oct 2022   •   17:54

"Ține de Protecția Consumatorului, fără discuție. Pe noi nu ne interesează, în calitate de consumatori, cum își implementează fiecare furnizor de energie electrică modalitatea operativă, tehnologică, informatică.

"Indiferent cât ai eșalona, indiferent cât ai încerca să spui că plătești și în 12 luni, nu ai cum să plătești factura dacă calculul acesta rămâne în vigoare", a spus avocatul Cuculis despre simulările de cost efectuate de Asociaţia Energia Inteligentă.

"Nu merge treaba asta, că o amânăm 2-3 luni, că o eșalonăm. Asta poate să fie doar pentru o singură factură, ca să se regleze omul. Dacă se va ajunge la o chestiune de uzanță, să primim factura asta, chiar și pe câteva luni de iarnă, e clar că vor intra, majoritatea, în faliment.

Singura variantă pentru români este să negocieze prețurile cu furnizorul. Ordinea demersurilor ar fi furnizorul, ANPC, ANRE și ultima variantă ar fi instanța de judecată."

Cât vor fi facturile în orașele fără termoficare

Consum mediu între 7500 de kWh şi 13.000 kWh/an, centrală pe curent / boiler / radiator - simulare efectuată de Asociaţia Energia Inteligentă

Apartament cu 2 camere - 13.566 lei/an

apartament cu 3 camere - 17.917 lei/an

apartament cu 4 camere - 22.100 lei/an

×
Subiecte în articol: avocat Adrian Cuculis facturi
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close