Antena 3 CNN Economic Se dau bani agricultorilor români, pentru energie regenerabilă. Modalitatea de a obține finanțarea

Se dau bani agricultorilor români, pentru energie regenerabilă. Modalitatea de a obține finanțarea

Ministerul Agriculturii a anunțat că a fost publicat ghidul solicitantului pentru schema de ajutor de stat prin care agricultorii pot primi bani pentru energie regenerabilă.

Se dau bani agricultorilor români, pentru energie regenerabilă. Modalitatea de a obține finanțarea
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    01 Noi 2023   •   20:05

Au fost publicate pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale condițiile necesare pentru obținerea finanțării acordate prin Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice, produsă din surse regenerabile, pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare, a anunțat Ministerul Agriculturii.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare se desfășoară începând cu data de 9 noiembrie 2023, ora 08:00, până la data limită de 23 noiembrie, ora 23.59.

Citește și: Salariile românilor care vor crește de mâine! Statul român, cel mai câștigat

Alocarea totală estimată pentru perioada 2023 – 2028 aferentă schemei de ajutor de stat este de 500 de milioane de euro. Bugetul mediu anual al schemei nu va depăși 150 de milioane de euro în cadrul fiecărei sesiuni.

Pentru sesiunea din 2023, alocarea de 150 de milioane este defalcată astfel: 100 de milioane de euro pentru capacități instalate mai mici de 1MW (energie eoliană și solară) și 50 de milioane de euro capacități instalate mai mari de 1MW (energie eoliană și solară).

Valoarea ajutorului de stat este 100% nerambursabilă și nu poate depăși 20 de milioane de euro pentru un beneficiar.

Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia sunt disponibile pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, în secțiunea dedicată schemei de ajutor de stat, la rubrica Finanțare. În baza acestor documente potențialii beneficiari pot pregăti documentația necesară accesării schemei de ajutor de stat pentru energie verde, potrivit madr.ro.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close