Antena 3 CNN Economic Se dau bani pentru anveloparea locuințelor și reparații. În 48 de ore, omul are garanţia şi încep lucrările

Se dau bani pentru anveloparea locuințelor și reparații. În 48 de ore, omul are garanţia şi încep lucrările

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a oferit informații despre programul prin care românii pot primi bani pentru anveloparea locuințelor.

Se dau bani pentru anveloparea locuințelor și reparații. În 48 de ore, omul are garanţia şi încep lucrările
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   12:11

"Noi mergem pe o garanţie plafonată. (...) După Polonia, suntem a doua ţară din cele 12 care au aderat. Polonia are, deocamdată, garanţia, acordul cu Comisia Europeană pentru acordarea de garanţii în cel mai mare program al UE - InvestU. Noi am trecut toate fazele.

Aşteptăm această acreditare, să mutăm presiunea de pe bugetul de stat al Comisiei Europene. Acolo am bugetat vreo patru scheme de garantare cu 580 de milioane de euro.

Cum va funcționa... Este o garanţie de 50.000 de euro pe care banca o acordă direct, fără cost, mandatată de Fondul Naţional de Garantare pentru un credit, astfel încât cetăţeanul să îşi anvelopeze locuinţa, să îşi repare casa.

Dosarul vine la noi, îl analizăm şi îl dăm înapoi. Se merge pe garanţia portofoliu plafonată, se mandatează instituţia financiar bancară. În 48 de ore, omul are garanţia şi încep lucrările.

El îşi alege produsele cele mai bune de pe piaţă, în limita respectivă. Dacă vrea să facă de 100.000 de euro, diferenţa e a lui", a spus Dumitru Nancu, la DC News TV.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close