Antena 3 CNN Economic Bani de la stat pentru românii care investesc în anumite zone din țară. Condițiile de finanțare

Bani de la stat pentru românii care investesc în anumite zone din țară. Condițiile de finanțare

Guvernul a adoptat trei hotărâri prin care vor putea fi alocate fonduri pentru sprijinirea celor care doresc să investească în zonele montane.

Bani de la stat pentru românii care investesc în anumite zone din țară. Condițiile de finanțare
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    20 Oct 2022   •   15:11

Guvernul va oferi un sprijin financiar celor care doresc să înființeze stâne, centre de colectare sau prelucrare a laptelui sau centre de colectare a fructelor de pădure, ciupercilor sau a plantelor medicinale.

Spre exemplu, proiectul referitor la investițiile în stâne prevede că investiția trebuie să fie de cel mult 300.000 de lei. Din această sumă, jumătate ar urma să fie acoperită de ajutorul de stat, restul revenind în sarcina beneficiarului, potrivit ObservatorNews.

În ceea ce privește celelalte două proiecte, investițiile nu trebuie să depășească 500.000 de lei, respectiv 600.000 de lei, statul contribuind cu 40% din suma necesară. Este vorba despre proiecte în valoare totală de aproximativ 220 de milioane de lei.

Cele trei scheme de ajutor se vor aplica până la sfârșitul acestui an, urmând ca plățile să se facă până la finalul anului viitor. Prin aceste proiecte, se urmărește ca fermierii să fieîincurajați să investească în zona montană, să ofere produse de calitate, sănătoase și să creeze locuri de muncă, mai notează sursa citată.

×
Subiecte în articol: munte bani de la stat afacere finantare
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close