Antena 3 CNN Economic Banii care se taie bugetarilor români. Marcel Boloş: "Nu e normal, se elimină"

Banii care se taie bugetarilor români. Marcel Boloş: "Nu e normal, se elimină"

Se anunţă noi tăieri pentru bugetari, după cum a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, după discuţia cu premierul Marcel Ciolacu.

Banii care se taie bugetarilor români. Marcel Boloş: "Nu e normal, se elimină"
Sursa foto: Marcel Bolos/Facebook
de Milena Niță    |    03 Aug 2023   •   00:00

În plus, cumulul sporurilor în sectorul public nu mai poate să depășească salariul de bază, aceasta este regula numărul unu, a anunțat Boloș.

În ce priveşte banii, şeful de la Finanţe a anunțat că în sectorul public, pe lângă voucherele de vacanță, se acordau și indemnizații de vacanță. Acestea, însă, se vor tăia. La fel, banii primiţi ca indemnizaţii de hrană până la un anumit prag.

"Rămâne doar voucherul de vacanță, se elimină indemnizația de vacanță, și se limitează cuantumul până la care se acordă voucherul la sub 10.000 de lei brut", a spus ministrul.

Potrivit lui Boloş, voucherele de vacanță ale bugetarilor costă statul român 1,8 miliarde de lei.

Citeşte şiMarcel Boloş anunţă debirocratizarea României: Posturile de conducere se reduc cu 30%. Dispare funcţia de şef de birou

Marcel Boloş: "Nu e normal ca unui funcționar cu venit de 30.000 de lei să-i mai acorzi și indemnizație de hrană"

Aceasta a spus că și indemnizația de hrană costă statul român trei miliarde de lei și "se acordă fără limită și fără plafon".

"Nu este normal ca unui funcționar care are un venit de 30.000 de lei să-i mai acorzi și indemnizație de hrană", a explicat Marcel Boloș.

Oficialul a anunțat și introducerea unui plafon la cheltuielile cu telefonia mobilă: "500 de lei achiziția unui aparat de telefonie mobilă, abonament lunar 50 de lei pe lună maxim, ce este peste plătește funcționarul public".

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat miercuri, debirocratizarea României, prin desfiinţarea funcţiilor de şef de birou şi cumularea sporurilor în sectorul public.

În urma unei ședințe cu premierul Marcel Ciolacu, ministrul Boloş a anunţat măsurile fiscale pentru a acoperi gaura bugetară, precizând că acestea sunt gândite pe patru paliere. 

Şeful de la Finanţe a vorbit, printre altele, despre desfiinţarea funcţiilor de şef de birou şi reducerea procentului de la 12% la 8% din numărul total de posturi, acest lucru însemnând reducerea şefimii cu 30%.

În ce priveşte cumulul sporurilor în sectorul public, acesta nu mai poate să depăşească salariul de bază, a mai spus Boloş. 

Veşti proaste sunt şi pentru cei care primeau vouchere. MInistrul a declarat că va rămâne doar voucherul de vacanţă, se elimină indemnizaţia de vacanţă şi se limitează cuantumul pentru beneficiari la sub 10.000 lei brut.

Indemnizaţia de hrană costă statul român trei miliarde de lei şi se acordă fără limită şi fără plafon, ceea ce nu este normal, a mai precizat ministrul.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close