Antena 3 CNN Economic Benzina, aproape de 7 lei pe litru. Analiştii economici spun că preţul petrolului va continua să crească

Benzina, aproape de 7 lei pe litru. Analiştii economici spun că preţul petrolului va continua să crească

5 bani şi câteva zile până când benzina va atinge pragul psihologic de 7 lei. Preţurile carburanţilor cresc în continuare cu o viteză alarmantă. De la începutul anului, benzina şi motorina s-au scumpit în medie cu 50 de bani. De asemenea, benzina superioară se îndreaptă rapid către 8 lei.

Benzina, aproape de 7 lei pe litru. Analiştii economici spun că preţul petrolului va continua să crească
Sursa foto: Antena 3
30 Ian 2022   •   19:32

Un litru de benzină standard a ajuns să coste 6 lei şi 95 de bani. Analiştii spun că în doar câteva zile preţul va ajunge la 7 lei. 

Nu puțini sunt șoferii pentru care un plin de benzină sau motorină devine un lux. Nu este așadar, de mirare, că mulți români se declară uluiți de viteza creșterii prețurilor la carburanți.

"Tocmai ce am facut plinul peste 300 de lei, o să fie tot mai greu. O să ne limiteze mişcarea. De nevoie, cei care nu îşi vor mai permite, nu vor mai merge, dar eu sper să nu fiu nevoit să renunţ", spune un şofer.

Pentru întâia dată în şapte ani, prețul petrolului a depășit 90 de dolari pe baril. Scumpirea carburanților se datorează și creșterii accizelor. O măsură aplicată de Guvern, la debutul anului.

"Faţă de luna trecuta un plin de motorină sau benzină costă cu aproape 30 de lei mai mult. iar aceste scumpiri este posibil să continue lunile urmatoare februarie, martie urmând să aducă noi scumpiri pe piaţa carburanţilor în condiţiile în care preţul petrolului va continua să crească", spune Adrian Negrescu, analist economic.

Și carburanții premium îi ard la buzunare pe șoferi. Benzina superioară costă acum 7 lei și 60 de bani și se îndreaptă cu pași repezi către 8 lei, avertizează analiștii. 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close