Antena 3 CNN Economic Biletele de avion vor deveni tot mai scumpe în următoarea perioadă

Biletele de avion vor deveni tot mai scumpe în următoarea perioadă

În următoarele luni vom plăti bilete de avion tot mai scumpe. Iar motivele sunt cât se poate de simple: cererea va fi mai mare, iar prețurile carburanţilor sunt crescute.

Biletele de avion vor deveni tot mai scumpe în următoarea perioadă
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    20 Mar 2022   •   09:13

"Au cam explodat preţurile la combustibil. Gândiţi-vă că în anul trecut ajunseserăm la 30 de dolari barilul. Acum a sărit de 100. La 100 de dolari barilul, tona de petrol de aviaţie ajunge la 1.200 de dolari", a declarat Dan Andrei, director operaţiuni zbor, pentru Observator.

Un avion consumă, în medie, 2,5 tone de combustibil pe oră. Pentru o cursă până Hurghada, spre exemplu, care durează peste 3 ore, compania de aviaţie plăteşte peste 10.000 de euro. Cu 60% în plus faţă de anul trecut. Asta se va traduce prin bilete mai scumpe. "Ne aşteptăm la scumpiri între 5 şi 25%, pe anumite companii şi pe anumite destinaţii. Fireşti, oarecum. Aceste scumpiri vin ca urmare a creşterilor anterioare a kerosenului. Şi vacanţele sunt în creştere. 20-25% este tendinţa pentru anul acesta", a declarat Roxana Ilinca, manager agenţie turism.

Dacă în luna martie putem cumpăra un bilet către Barcelona cu 40 de euro, în august, acelaşi bilet va fi şi de trei ori mai scump. Adică vom ajunge să platim 120 de euro. Iar acest trend se menţine şi pentru alte destinaţii, cum ar fi Roma, Paris, Londra sau Madrid.

Așa că dacă aveți planuri de vacanță, cumpărarea biletelor de avion trebuie să fie prioritară.

"Acum ar trebui să ne emitem biletele pentru vacanţa de primăvară şi pentru lunile de vară. Chiar trebuie să ne grăbim, dacă vrem să găsim disponibilitate atât pe cursele aeriene, la un preţ bun, dar şi pentru hoteluri, care încep să fie solicitată", a declarat Roxana Ilinca, manager agenţie turism. 2022.

În 2021, pierderile din sectorul turistic au fost de 2.000 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: bilete avion
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close