Antena 3 CNN Economic Câți bani datorează românii fără venituri. Gabriel Biriș: "Vorbim despre o opțiune și nu o obligație"

Câți bani datorează românii fără venituri. Gabriel Biriș: "Vorbim despre o opțiune și nu o obligație"

Câți bani datorează românii fără venituri. Gabriel Biriș: "Vorbim despre o opțiune și nu o obligație"
12 Oct 2016   •   10:01

Românii sunt anunţaţi de Fisc că au de plătit contribuţii dar şi alte taxe şi impozite. Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală au stabilit ca persoanele nu obțin venituri trebuie să plătească contribuții de sănătate raportate la salariul minim pe economie.

Aceștia au obligația să plătească contribuția pe o perioadă de cel puțin 12 luni consecutive.

Dar pentru a afla exact ce au de platit românii, Adrian Ursu a stat e vorbă, miercuri dimineață, cu Gabriel Biriș, fost secretar de stat la Finanțe.:

“Cei care v-au prezentat acest material nu au citit cu atenție. Aici vorbim despre o opțiune și nu o obligație. Obligația de plată, de dinainte, a fost înlocuită cu o procedură ceva mai rezonabilă. Cine nu are venit, ca să beneficieze de servicii medicale, plătește această contribuție, pe o perioadă minimă, de 5,5% la salariul minim pe economie – vreo 69 de lei, cred – și beneficiază de asigurare medicală.”

“Ce se întâmplă dacă nu exerciți această opțiune? Era nevoie de o soluție fair și față de cei care plătesc, dar nici să îi lași pe ceilalți în stradă, dacă se îmbolnăvesc. Soluția este ca, în cazul în care au nevoie de servicii medicale, plătesc o taxă calculată la șapte luni și beneficiază, pentru încă trei luni de zile de servicii medicale. E un fel de taxă de intrare în sistem. Atunci când ai nevoie de servicii. Asta este legea în vigoare. Textul a fost scris de mine, propus Parlamentului și adoptat.”

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close