Antena 3 CNN Economic Bitcoin a atins un nou record al ultimilor doi ani. Valoarea monedei virtuale în prezent

Bitcoin a atins un nou record al ultimilor doi ani. Valoarea monedei virtuale în prezent

Moneda virtuală Bitcoin a atins cea mai mare valoare, din decembrie 2021 până în prezent.

Bitcoin a atins un nou record al ultimilor doi ani. Valoarea monedei virtuale în prezent
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    28 Feb 2024   •   08:50

Bitcoin a urcat marţi cu 4,7%, la un maxim al ultimilor doi ani, de peste 57.000 de dolari, continuând creşterea din ziua precedentă. În timpul tranzacţiilor, bitcoin a atins 57.445,14 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din decembrie 2021.

”Acum că suntem mult mai aproape de retestarea recordului bitcoin, piaţa este mult mai motivată să vadă nivelul retestat şi depăşit”, a spus Joel Kruger, strateg de piaţă la LMAX Group, potrivit CNBC.

Luni, bitcoin s-a trezit dintr-o săptămână de tranzacţionare mediocră, pentru a creşte cu peste 7%, ajungând la 54.000 de dolari pentru prima dată din decembrie 2021.

Economia Bitcoin dictează că, odată cu deschiderea porţilor pieţelor tradiţionale şi adoptarea generală în curs, cererea suplimentară pentru un astfel de activ rar ar trebui să se traducă cu uşurinţă într-un impuls cu mult dincolo de nivelul record din 2021”, a adăugat el, făcând referire la noile ETF-uri bitcoin spot din SUA. şi ”primirea promiţătoare” a investitorilor faţă de acestea.

”Faptul că acest lucru vine într-un moment în care sentimentul global este ridicat şi acţiunile americane înregistrează câştiguri record nu afectează cu siguranţă cauza”, a spus Kruger.

”Bitcoin a câştigat 24% de când ETF-urile au început tranzacţionarea, pe 11 ianuarie.

Ryan Rasmussen, analist la Bitwise Asset Management, a declarat că impactul pozitiv asupra preţului de până acum este doar vârful aisbergului.

”Cererea pe care ETF-urile o aduc pe piaţa spot bitcoin este semnificativ mai mare decât noua aprovizionare produsă în fiecare zi”, a spus el.

Bitcoin este cu mai puţin de 20% sub maximul istoric din noiembrie 2021, de 68.982,20 dolari pe unitate. Investitorii se aşteaptă ca acesta să stabilească un nou record după lansarea ETF-urilor şi odată cu viitorul eveniment de înjumătăţire a criptomonedei care, din punct de vedere istoric, a pregătit scena pentru o creştere majoră în lunile care urmează.

Alte criptomonede au urmat bitcoin, după ce luni au obţinut câştiguri mari. Ether a crescut cu doar 1%, în timp ce criptomonedele legate de Solana, Cardano, Polygon au scăzut.

×
Subiecte în articol: bitcoin record valoare monedă virtuală
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close