BizNews: Explozia din Beirut - cea mai gravă ameninţare la economia banului

de Bianca Voinea    |    09 Aug 2020   •   10:00
BizNews: Explozia din Beirut - cea mai gravă ameninţare la economia banului

Cu probleme deja existente, economia Libanului riscă acum să intre în colaps, după explozia din port. Cel mai grav este că ţara a rămas fără resurse de cereale, iar situaţia este extrem de îngrijorătoare pentru că stocul actual mai ajunge pentru mai puţin de o lună, în condiţiile în care oricum jumătate din populaţie trăieşte sub pragul sărăciei.

Ce spun specialiştii şi cum va arăta economia Libanului în câţiva ani aflaţi din clipul video.

Firmele cu capital străin ocolesc România

România a înregistrat o scădere de peste 40% în primul semestru din 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, în privinţa numărului de firme cu capital străin care aleg să facă afaceri la noi în ţară. Ce impact economic aduce lipsa investitorilor în ţara noastră, dar şi cum îi putem atrage atrage pe străini aflaţi din clipul video.

Explozia din Beirut - cea mai gravă ameninţare la economia banului

Noi obligaţii privind încărcarea vehiculelor electrice

Dezvoltatorii sau proprietarii clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale noi, dar şi ale celor care vor fi supuse unor lucrări ample de renovare sunt obligaţi să asigure instalarea staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice, dacă există mai mult de 10 locuri de parcare, potrivit Legii 101/2020. Ce alte obligaţii noi au dezvoltatorii, potrivit noii legi aflaţi din clipul video.

BizNews este o rubrică realizată de Bianca Voinea.

Parteneri
x close