Antena 3 CNN Economic BNR a explicat explozia cursului leu-euro: Valuta e o resursă limitată

BNR a explicat explozia cursului leu-euro: Valuta e o resursă limitată

BNR a explicat explozia cursului leu-euro: Valuta e o resursă limitată
26 Ian 2019   •   10:28

Euro continuă să crească şi atinge un nou nivel record. 

Banca Naţională a României a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,7648 lei, aceasta fiind a 11-a oară, în luna ianuarie, când euro atinge un nou nivel record.

Miercuri, 9 ianuarie, euro a atins pragul de 4,6722 lei, care a depăşit precedentul record, de 4,6695 lei, stabilit în 21 iunie 2018.

De atunci, euro a atins noi niveluri record de câteva ori. 

Consilierul guvernatorului a explicat, la Antena 3, explozia cursului leu-euro.

”Sunt multe furtuni. Mai mult de jumătate din electoratul nostru, 60%, e pe punte și spune că e dezordine și pleacă. Nimeni nu face nimic, însă vrem ca totul să fie bine. Valuta e o resursă limitată în fața dorințelor noastre. Vorbim acum de români, care au tot mai mulți card. Cu cardul ăsta pleacă în lume, intră într-un magazin și își cumpără prin simpla transformare a leilor în card, în sistemul bancar. De aici încep necazurișe. Valuta e o resursă limitată. Noi avem leul și ca să facem rost de valută schimbăm lei, de aici vin toate problemele. Ce se întâmplă acum este că facem importuri foarte mari. România va trebui să plătească 14 miliarde de euro pentru raportul dintre import-export.”, a declarat Vasilescu.

×
Subiecte în articol: BNR explicatii explozie valuta
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close