x close

BNR avertizează: Ar putea urma măsuri dure pentru populație

11 Iul 2017   •   09:41
BNR avertizează: Ar putea urma măsuri dure pentru populație Foto: Agerpres.ro

Avertisment dur din partea Bancii Naţionale Române (BNR). Oficialii BNR avertizează că ar putea urma măsuri fiscale dure pentru populaţie. Motivul: Guvernul ar putea să rateze încadrarea în ţinta deficitului bugetar de 3% din PIB. 

Pericolul a apărut pe fondul aplicării legii salarizării unitare, al cărei impact nu poate fi încă previzionat, dar şi al schimbărilor anunţate de Executiv în ceea ce priveşte taxarea şi impozitarea salariilor şi pensiilor. Totodată, BNR trage un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte absorbţia grea a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020.

”Dacă primul program de guvernare era o eroare din punct de vedere economic, al doilea a fost o greșeală atât de flagrantă încât a trebuit să revină asupra lui la nici o saptămână. La cum stau lucrurile acum, în toamnă ori va trebui să ceară ajutor la FMI sau la instituțiile financiare internaționale sau să înceapă într-adevăr să înțeleagă economia de piață și să lase mediul privat să producă”, a declarat pentru Antena 3, Lucian Isar, analist economic.

Citeşte mai multe despre:

BNR populatie schimbari impact impozitare salarii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati