Antena 3 CNN Economic Lovitură pentru românii cu rate | BNR ar putea majora, din nou, dobânda-cheie

Lovitură pentru românii cu rate | BNR ar putea majora, din nou, dobânda-cheie

Românii care au rate ar putea primi o lovitură din partea Băncii Naționale a României. Dobânda-cheie ar putea fi majorată în şedinţa de astăzi.

Lovitură pentru românii cu rate | BNR ar putea majora, din nou, dobânda-cheie
Sursa foto: Hepta | hepta photo agency / Hepta
de Ioana Mircea    |    05 Aug 2022   •   09:39

BNR ar putea majora din nou dobânda cheie, iar asta îi va lovi puternic pe românii curate.

Potrivit estimărilor, majorarea va fi de un punct procentual, până la 5 ,75 % măsura este necesară pentru a opri creșterea inflației, spun specialiștii, care a ajuns acum la 15.5%.

Ca și cum nu era de ajuns, economiștii prevăd că ROBOR va ajunge la 10 % iar ratele românilor se vor majora și mai mult.

Analiştii se aşteaptă ca paşii din octombrie şi noiembrie de majorarea a dobânzii cheie să fie ceva mai mici, iar banca centrală să încheie anul cu o dobândă de 6,50%-7%, la o inflaţie de circa 13% în 2022 şi 6,7% în 2023.

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit a hotărât în ședința din 6 iulie 2022 majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 4,75% pe an, de la 3,75%  la sută pe an, începând cu data de 7 iulie 2022.

În același timp a fost majorată și rata dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) de la 4,75 %, la 5,75% pe an și creșterea ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 3,75%, de la 2,75% pe an, începând cu data de 7 iulie 2022.

×
Subiecte în articol: BNR dobânda cheie
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close