Antena 3 CNN Economic Bonus de 10% la taxele locale! Condiţia ce trebuie îndeplinită de români

Bonus de 10% la taxele locale! Condiţia ce trebuie îndeplinită de români

Românii pot primi o bonificație de 10% la taxele locale, însă doar dacă îndeplinesc o condiţie.

Bonus de 10% la taxele locale! Condiţia ce trebuie îndeplinită de români
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    16 Mar 2023   •   18:00

Românii mai au doar câteva zile în care pot plăti impozitul pe clădiri sau pe teren cu o reducere de 10%. Și asta pentru că, cei care plătesc până la 31 martie, primesc o bonificație de până la 10 procente din sumă.  

Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, sau pe teren, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de până la 10%, stabilită prin hotărâre a consiliului local.  

La nivelul municipiului București, aceasta atribuție revine Consiliului General al Municipiului București, scrie e-guvernare.ro

Orice persoană care are în proprietate o clădire situată în România datorează anual impozit pentru acea clădire, exceptând cazul în care în Legea 277/2015 privind Codul Fiscal cu modificările și completările ulterioare se prevede diferit. 

Acest impozit se datorează către bugetul local al comunei, al orașului sau al municipiului în care este amplasată clădirea.  

În cazul municipiului București, impozitul și taxa pe clădiri se datorează către bugetul local al sectorului în care este amplasata clădirea. 
 
În cazul în care o clădire se află în proprietatea comună a două sau mai multe persoane, fiecare dintre proprietarii comuni ai clădirii datorează impozitul pentru spațiile situate în partea din clădire aflată în proprietatea sa.  

În cazul în care nu se pot stabili părțile individuale ale proprietarilor în comun, fiecare proprietar în comun datorează o parte egală din impozitul pentru clădirea respectivă.

×
Subiecte în articol: impozit taxe
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close