Antena 3 CNN Economic Britanicii vor extrage câte 30 de tone de aur şi argint pe lună la o mină din Suceava

Britanicii vor extrage câte 30 de tone de aur şi argint pe lună la o mină din Suceava

Britanicii vor extrage câte 30 de tone de aur şi argint pe lună la o mină din Suceava
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Apr 2017   •   14:51

Producătorul de minereu Vast Resources a declarat că din luna mai va începe să extragă lunar de la mina din Mănăila, Suceava, aproximativ 30 de tone de concentrat de aur şi argint, potrivit capital.ro.

Compania a anunţat că nu va folosi substanţe chimice la procesarea minereului, ci va separa aurul şi argintul de restul materialelor prin zdrobire şi centrifugare.

 „La mina din Mănăila am avut anul trecut experţi care au găsit soluţiile necesare pentru separarea concentratului de zinc şi cupru, dar au văzut şi potenţialul de separare a celui de aur şi argint. Astfel, vom putea avea din acest an o producţie importantă de concentrat de aur şi argint în fiecare lună”, a declarat Andrew Prelea, directorul executiv şi preşedintele Vast Resources România.

La începutul acestui an, producătorul a strâns 8 milioane de dolari din vânzarea participaţiilor sale la două mine de aur din Africa şi contractarea unui împrumut.

Compania a obţinut 4 milioane de dolari din vânzarea a 49,99% din participaţia sa de 50% în cadrul a două mine de aur din statul african Zimbabwe.

Banii încasaţi vor fi folosiţi de Vast Resources pentru dezvoltarea celor două mine pe care le deţine în România, Mănăila şi Băiţa-Plai, dar şi pentru a intra în alte proiecte miniere locale.

Producătorul spune că investiţiile sale în cele două mine pe care le deţine în România au ajuns la 5,5 milioane euro în 2016.

×
Subiecte în articol: britanici aur Suceava mina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close