Antena 3 CNN Economic Bugetarii, mai bine plătiți cu 2000 de lei, în medie, față de angajații de la privat. Expert în resurse umane: "Politicienii au cumpărat voturile"

Bugetarii, mai bine plătiți cu 2000 de lei, în medie, față de angajații de la privat. Expert în resurse umane: "Politicienii au cumpărat voturile"

Salariul mediu brut al bugetarilor este cu aproximativ 2000 de lei mai mare decât cel al angajaților din mediul pruvat. Această diferență majoră între salarii afectează grav companiile private, care se plâng că nu mai au forță de muncă.

Bugetarii, mai bine plătiți cu 2000 de lei, în medie, față de angajații de la privat. Expert în resurse umane: "Politicienii au cumpărat voturile"
de Mia Lungu    |    28 Aug 2021   •   18:29

Unul din patru angajați care lucrează la stat are un salariu mult mai mare decât la privat.

"Explicația este simplă, este politică. Pentru că politicienii pur și simplu au cumpărat voturile celor de la stat.", este de părere expertul în resurse umane, George Butunoiu.

Astfel, românii sunt din ce în ce mai interesați să lucreze în instituții sau companii de stat. În comparație cu sectorul privat, se câștigă mult mai bine și munca este, de multe ori, mai puțină.

Cei care sunt bugetari și conduc un departament câștigă chiar și 4000 de euro, de două ori mai mult decât cel mai bine plătit angajat la privat, pe un post similar. În plus, un bugetar nu poate fi dat afară la fel de ușor ca la privat, dacă nu este performant în ceea ce face.

×
Subiecte în articol: bugetarii angajații plătiți privat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Începe runda a doua pentru „top jobs” în UE
x close