Antena 3 CNN Economic Avem calculele! Cât va fi impozitul pe case şi apartamente. Creşterile sunt uriaşe

Avem calculele! Cât va fi impozitul pe case şi apartamente. Creşterile sunt uriaşe

Avem toate datele! Iată ce se schimbă în formula de calcul și cu cât vom plăti mai mult pentru impozitele la case şi apartamente.

Avem calculele! Cât va fi impozitul pe case şi apartamente. Creşterile sunt uriaşe
Sursa foto: Hepta
04 Iul 2022   •   16:37

Odată cu noile modificări pregătite de guvern, în primul rând, se elimină scutirea de impozit pe venit pentru cei care vindeau până acum o locuință cu o valoare sub 450000 de lei iată, dispare această scutire. 

Pe de altă parte, scade plafonul de la 700.000 la 600.000 de lei pentru care putem cumpăra o locuință cu TVA de 5 %, de altfel, o singură dată în viață, o persoană fizică va putea cumpăra o locuință cu TVA redus, adică această cotă de 5 % pe de altă parte, impozitarea proprietăților s-ar putea face de anul viitor în funcție de grila notarială și nu în funcție de zonă sau de materialele de construcții, așa cum se întâmplă acum.

Care este efectul?

Impozitele pentru locuințe vor crește și cu 60% și avem și un exemplu concret un apartament de 2 camere din sectorul 1 al Capitalei, cumpărat cu 60.000 de euro acum 2 ani. Impozitul anual pentru acest apartament era de 150 de lei.

Acum, același impozit ar putea să crească la 240 de lei odată ce va intra în vigoare această ordonanță, care va fi pusă săptămâna aceasta în dezbatere publică, cel mai probabil astăzi iar săptămâna viitoare va fi aprobată de Guvern.

×
Subiecte în articol: impozit casa
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close