Antena 3 CNN Economic Canicula a blocat activitatea şoferilor de TIR. Conducătorii auto au blocat drumurile

Canicula a blocat activitatea şoferilor de TIR. Conducătorii auto au blocat drumurile

Canicula a blocat activitatea şoferilor de TIR. Conducătorii auto au blocat drumurile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Iun 2012   •   23:45

Dacă e caniculă, nu mai circulăm ca să nu stricăm şoselele. Decizia aceasta impusă de cei de la Compania de drumuri şi autostrăzi i-a scos din sărite pe şoferii de tir care aveau traseu pe DN 7, porţiunea din judeţul Dâmboviţa, când s-au trezit că sunt traşi în parcări de agenţii de la Rutieră. Când conducătorii auto au înţeles că cine nu execută rămâne fără permis au blocat şoseaua.

În mai puţin de jumătate de oră, oamenii legii au oprit 20 de maşini de mare tonaj şi au ridicat tot atâtea permise de conducere. Revoltat, un şofer şi-a parcat tirul de-a latul drumului.

Conştient sau nu, bărbatul a blocat Drumul Naţional 7 mai bine de un sfert de oră, timp în care pe ambele sensuri de mers s-au format coloane de zeci de maşini. Acest lucru a creat panică şi nervi printre ceilalţi şoferi aflaţi în trafic.

Depăşiţi de situaţie, poliţiştii care supravegheau traficul au chemat întăriri de la Târgovişte. Chiar şeful Poliţiei Rutiere Dâmboviţa a venit să încerce să aplaneze conflictul.

Bărbatul cu pricina a rămas şi fără permis de conducere şi s-a ales şi cu dosar penal.

Restricţiie temporare impuse de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost valabilă şi sâmbătă şi au fost impuse din cauza vremii caniculare.

Mastodonţii nu vor avea voie să circule între orele 11.00 - 20.00 pe drumurile naţionale din judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi.




×
Subiecte în articol: TIR şoferi CNADNR amenda canicula
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close