Antena 3 CNN Economic Carnea de porc, mai puțină și mai scumpă. Specialiștii avertizează că prețurile vor crește și mai mult

Carnea de porc, mai puțină și mai scumpă. Specialiștii avertizează că prețurile vor crește și mai mult

Deși cererea a scăzut, carnea de porc este tot mai scumpă, iar specialiștii atrag atenția că trebuie să ne așteptăm ca prețurile să crească și mai mult în perioada următoare.

Carnea de porc, mai puțină și mai scumpă. Specialiștii avertizează că prețurile vor crește și mai mult
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   20:59

Din cauza prețului ridicat, carnea de porc nu mai este atât de căutată în piețe, românii orientându-se către variante mai ieftine.

În timp ce un kilogram de pulpă de porc costă 23 de lei, un kilogram de pulpe de pui ajunge la 16 lei.

De altfel, producția a scăzut în toată Europa, la fel și cererea, carnea de porc fiind tot mai puțină și mai scumpă.

"Principala cauză e pesta porcină. Şi faptul că astăzi cel mai mare crescător de animale e China. Ori, în condiţiile astea, se joacă o carte importantă pe piaţa europeană", a declarat Dragoş Frumosu, sindicat industria alimentară, pentru Observator.

Citește și: Românii care stau la curte riscă amenzi usturătoare. Obiceiul care îi poate costa scump pe cei care nu respectă legea

Din păcate, în România, din cauza faptului că nu avem suficiente animale, 80% din carnea de porc este adusă din afară.

"Toţi procesatorii se îndreaptă către importuri. Iar carnea noastră merge în halele din pieţe, în magazinele de carne care cumpără de la crescătorul român. 

Va fi o creştere a preţului cu 10 până la 15% în continuare", a mai adăugat specialistul.

România importă cea mai multă carne de porc din Spania, Germania și Ungaria, potrivit Observator.

×
Subiecte în articol: carnea de porc scumpiri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close