Antena 3 CNN Economic Casa care se încălzeşte singură, iar facturile sunt zero. Cât costă un astfel de apartament

Casa care se încălzeşte singură, iar facturile sunt zero. Cât costă un astfel de apartament

Pe timp de criză, când facturile la utilităţi au crescut semnificativ şi alimentele s-au scumpit, o casă care se încălzeşte singură în prag de iarnă pare soluţia ideală.

Casa care se încălzeşte singură, iar facturile sunt zero. Cât costă un astfel de apartament
Sursa foto: pexels.com/Ksenia Chernaya
de Georgiana Adam    |    30 Oct 2022   •   22:00

Totuşi, cei care vor o astfel de investiţie trebuie să aibp şi un buget pe măsură. Dezvoltatorii imobiliari asigură, însă, că investiţia se amortizează în timp.

Un astfel de apartament cu două camere, care se răceşte şi se încălzeşte singur, în funcţie de nevoie, poate ajunge şi la 200.000 de euro. Dezvoltatorii precizează că facturile la utilităţi sunt zero.

Casa care îşi optimizează consumul de energie este una dintre soluţiile propuse de dezvoltatorii imobiliari la criza energiei.

În locuinţa viitorului, pereții clasici sunt înlocuiți cu geamuri care izolează termic, iar acoperişurile au panouri fotovoltaice, care aduc la final de lună facturi pe zero. 

În plus, cine are surplus de energie îl poate vinde reţelei.

Accent se pune şi pe optimizarea consumului de energie şi a resurselor. Iluminatul se face cu leduri sau pe senzori de mişcare, iar băile au un sistem de folosire a apei de ploaie şi de reciclare, potrivit stiri.tvr.ro.

Toate aceste invenţii, care ne fac viaţa mai uşoară si ne ajută şi să reducem cheltuielile cu energia, au fost prezentate la un târg de imobiliar din Capitală.
 

×
Subiecte în articol: casa facturi energie electrică incalzire
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close