Antena 3 CNN Economic Casele de vacanță din România, mai scumpe decât în Turcia, Bulgaria sau Grecia

Casele de vacanță din România, mai scumpe decât în Turcia, Bulgaria sau Grecia

Românii ies mai bine dacă îşi cumpără o casă de vacanţă în Turcia, Grecia sau Bulgaria decât în propria lor ţară. În Turcia, de exemplu, locuinţele sunt chiar şi cu aproximativ 30.000 de euro mai ieftine decât la noi.

Casele de vacanță din România, mai scumpe decât în Turcia, Bulgaria sau Grecia
Sursa foto: Getty Images
de Roana Rotaru    |    09 Iul 2021   •   12:05

Dacă vă gândiţi să vă cumpăraţi o casă de vacanţă în străinătate, e bine să ştiţi că în Turcia, Bulgaria sau chiar şi în Grecia puteţi găsi locuinţe mai ieftine decât în România.

Un studiu european realizat de o agenţie imobiliară ne arată că în mediul urban, adică în marile oraşe, o casă se vinde în România cu cu circa 180 de mii de euro, în timp de preţurile apartamentelor trec de 67 de mii de euro.

În comparţie cu Turcia, casele din România, din mediul urban, sunt cu circa 20% mai scumpe. Iar pentru apartamente, proprietarii români cer cu aproximativ 60% mai mult decât cer vânzătorii din Turcia.

Şi în Bulgaria, casele din marile oraşe au un preţ mult mai accesibil decât la noi. Asta în timp ce apartamentele se vând la preţuri relativ similare, undeva la peste 60.000 de euro.

Nici în Grecia preţurile locuinţelor nu sunt foarte departe de cele din România. O casă costă în jur de 160.000 de euro în mediul urban, iar apartamentele se vând la peste 70 de mii de euro.

În Italia şi Spania, deja preţurile devin prohibitive pentru cei mai mulţi dintre români. Casele depăşesc 200.000 de euro, iar apartamente se apropie de circa 150.000 de euro.

×
Subiecte în articol: case de vacanţă Grecia Bulgaria România
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close