Antena 3 Economic Cât costă infrastructura României. Preţuri pe kilometru şi viteza de execuţie la tronsoanele licitate

Cât costă infrastructura României. Preţuri pe kilometru şi viteza de execuţie la tronsoanele licitate

28 Oct 2017   •   17:37
Cât costă infrastructura României. Preţuri pe kilometru şi viteza de execuţie la tronsoanele licitate
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Tronsoanele de autostrăzi, drumuri expres, poduri şi reabilitări de drumuri naţionale licitate în ultima perioadă costă între 1,2 şi 18,8 milioane de euro pe kilometru, iar vitezele medii de execuţie vor fi de cel mult 168 de metri pe zi.

Cel mai lung tronson de infrastructură anunţat recent este Drumul Expres Craiova-Piteşti, a cărui desfăşurare totală va fi de 121 de kilometri, cu o valoare a contractului de 3,77 miliarde de euro şi un timp de execuţie de 24 de luni. Calculele arată că fiecare kilometru va costa, astfel, câte 6,7 milioane de euro (31,1 milioane de lei), iar viteza medie de execuţie va fi de 5 kilometri pe lună, respectiv 168 de metri pe zi.

La termenele de depunere a ofertelor pentru Drumul Expres Craiov-Piteşti au fost înregistrate 20 de oferte pentru primele două secţiuni şi 15 oferte pentru secţiunile 3 şi 4, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Cea mai scumpă lucrare de artă dintre cele licitate recent este podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, în valoare totală de 2,02 miliarde de lei, adică 18,8 milioane de euro (86,5 milioane de lei) per kilometru. Întregul tronson de infrastructură - podul propriu-zis plus şoselele de legătură - va avea o lungime totală de 23,4 kilometri, fiindu-i alocat un timp total de execuţie de 36 de luni. Astfel că este de aşteptat ca viteza medie a construirii să fie de 650 de metri pe lună, respectiv 21,6 metri pe zi.

CNAIR a anunţat că au fost depuse două oferte pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close