Antena 3 CNN Economic Ce amenzi riscă românii care pleacă în străinătate fără să anunțe Fiscul

Ce amenzi riscă românii care pleacă în străinătate fără să anunțe Fiscul

Ce amenzi riscă românii care pleacă în străinătate fără să anunțe Fiscul
Sursa foto: FOTO: Agerpres
12 Sep 2017   •   09:15

Ministerul Finanțelor anunță că toți cetățenii români care pleacă în străinătate trebuie să completeze un chestionar, în caz contrar urmând să fie amendați.

Astfel, cei care doresc să stea mai mult de 183 de zile în afara țării trebuie să depună formularul “Chestionar pentru stabilirea rezidenţei persoanei fizice la plecarea din România”, cu 30 de zile înaintea plecării din România, pentru a nu putea evita plata obligaţiilor fiscale în România.

Instituția anunţă amenzi între 50 şi 100 de lei, începând cu 1 ianuarie 2018.

 “Având în vedere informaţiile apărute în media privind instituirea unei obligaţii a cetăţenilor români care pleacă din România de a completa un chestionar, nedepunerea acestuia fiind sancţionabilă cu amendă de la 50 la 100 lei, facem următoarele precizări:

În vederea stabilirii impozitării veniturilor transfontaliere şi a rezidenţei fiscale în România, atât persoanele fizice străine cât şi cele române, au obligaţia completării unor formulare specifice. “

Necompletarea acestui formular ar putea crea anumite probleme în ceea ce priveşte stabilirea modalităţii de impozitare a persoanelor fizice române.  Iar dacă nu s-ar depune acest formular, cetăţenii români ar putea fi impozitaţi atât în România, cât şi în altă ţară în care îşi desfăşoară activitatea.

Asemenea formulare similare sunt utilizate atât în statele membre ale Uniunii Europene, cât şi în ţările din afara Uniunii Europene. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: romanii strainatate fisc ANAF
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close