Antena 3 CNN Economic Ce explicație au experții pentru explozia cursului euro

Ce explicație au experții pentru explozia cursului euro

Ce explicație au experții pentru explozia cursului euro
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Noi 2017   •   15:41

Evoluţia cursului valutar din ultimele zile nu ne permite să tragem o concluzie, fiind nevoie de mai mult timp pentru a observa tendinţa acestuia, iar analiştii care fac prognoze cu privire la evoluţia acestuia sunt "cititori în stele", susţine Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.

„Cursul a urcat începând din ziua de 8 (noiembrie, n.r.) care este ziua în care Guvernul a dat ordonanţa de urgenţă care a produs atâta emoţie în societatea românească. În ziua aceea cursul a înregistrat o pierdere de altitudine, de la 4,59 de lei, la 4,61 de bani. Practic în ziua aceea cursul a pierdut doi bani. Ziua aceea nu ne spune nimic decât că s-a produs o emoţie în societate şi este posibil ca această emoţie să se fi regăsit în această schimbare de prag. Numărăm de atunci trei schimbări de curs. Nu putem să tragem vreo concluzie după aceste zile", a spus Adrian Vasilescu.

Potrivit acestuia, dacă ne uităm, de la începutul verii, din 2 iunie, s-au tot produs schimbări şi singurele care au stat în picioare sunt cele care au durat mai mult de şapte zile.

Miercuri, 8 noiembrie, Guvernul a adoptat mai multe acte normative care prevăd, printre altele, trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, scăderea contribuţiei la Pilonul II de pensii şi majorarea pragului veniturilor până la care o companie este considerată microîntreprindere şi impozitată cu 1% din venituri.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Adrian Vasilescu explozie experti
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close